jueves, 20 de noviembre de 2008

REPORTATGE

Heu pensat alguna vegada on va un gos abandonat?
Si te la sort de no morir, te varies opcions: la primera és que algú el trobi i se’l quedi, però si aquesta persona no pot quedar-se’l pot: o be portar-lo a la gossera o be a la protectora.

Però, quina diferencia hi ha entre una gossera i una protectora?
Una protectora, a diferència de les gosseres, t’assegura que els animals que allí entren no seran sacrificats a no ser que el seu estat sigui molt greu o pugui crear conflictes importants.
També aclarir que moltes protectores directament no accepten gossos amb problemes d’agressivitat. En canvi, si que accepten gossos malalts, als quals donen atenció veterinària i en casos de malalties cròniques, solen donar ajuts a les famílies que els adopten, com per exemple, pagar els medicaments que requereix.

Les protectores no tenen ànim de lucre, i pràcticament es podria dir que els seus propietaris perden diners amb el servei que donen. Encara que estiguin subvencionades per la generalitat, molts diners arriben gràcies a simpatitzants i l’ajuda del voluntaris que treballen sense cap tipus de remuneració fent feines com passejar els gossos, dóna’ls-hi una mica de l’estima que necessiten i netejar les instal·lacions.

La principal feina de les protectores és la de recollir els animals abandonats, siguin del carrer o de particulars, i buscar una nova família per l’animal i en molts casos també s’ocupen de moltes de les xerrades y feines de conscienciació de la zona que tracten sobre els animals.

En el cas dels gats, com que aquests solen viure en petites colònies pel carrer, es solen encarregar d’esterilitzar-los fent així que la població de gats de carrer no creixi desmesuradament.

D’aquesta manera podríem dir que els seus objectius són els següents:
Educar per tal de aconseguir el respecte als animals; concienciar de que un animal és més que una joguina i que abandonar-lo només comporta problemes i finalment fomentar les adopcions

Afortunadament a Catalunya, cosa que no passa en altres comunitats autònomes, existeix una llei de protecció animal que dicta que no està permesa la sacrificació d’un animal sense motiu.

Per això, si algun dia penseu en tenir un animal de companyia, penseu, encara que només sigui un instant, en adoptar-lo.
Ell t’ho agrairà per la resta de la seva vida.

No hay comentarios: